keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Biisiä työstämässä

Teknisten ongelmien jälkeen sain viimein biisini sämpleristä koneelle. Eräs ystäväni oli tässä apuna. Biisi ehti olla sämplerin vankina useita kuukausia tekemisen jälkeen. Se oli turhauttavaa, koska en tiennyt milloin sen saisi pois, joten ei huvittanut työskennellä sen parissa enempää.
Nyt se on mp3-muodossa, ja voin alkaa miettimään seuraavia vaiheita. Ensinnäkin ääniä pitää vielä vähän säädellä, tosin niitä pitää säädellä vielä lopuksikin. Ennen loppusäätöjä sävellyksen päälle pitää ujuttaa vokaalit. Jooh, kyllä meinaan ihan itse laulaa.
Sanat ovat ihan juuri tulossa kokonaan. Tein yhdet kivat, mutta ne saattaa olla tuohon pienessä määrin ilosäveliseen kappaleeseen hieman turhan synkät. Tietenkin siitä voisi tulla hyvä kontrasti ja ei se sävel toisaalta kovin iloinen ole eikä sanat kovin synkkiä. Mutta ehkä ne sanat voisivat mennä johonkin jännittäväsävelisempään biisiin mieluummin. En vielä tiedä, mihin päädyn. On minulla jotain romanttisaiheisiakin sanoituksia, ehkä sellaisia... Tai ehkä siihen sopii joku ihan tietynlainen sanapeli.. jonka nyt näen jonain kuviona, muotona, hahmona ja värinä päässäni, mikä sitten tulostuisi paperille juuri kun olen suihkussa tai sammuttanut valot ja mennyt nukkumaan. Nuo synkät sanatkin muodostuivat juuri suihkussa - onneksi muistin ne vielä suihkun jälkeenkin. Sai niitä vähän koittaa kerrata ja painaa mieleen siellä veden alla. Mutta ehkä siis tulee jotain ihan uutta - tai sitten ei. Voi olla, että joka tapauksessa päädyn joihinkin jo valmiisiin aiheisiin.
Olen mielessäni kuulostellut laulumelodiaa ja sommitellut sitä kappaleen rytmin ja sävelen päälle. En ole saattanut aiemmin tehdä kovin montaa mielestäni hyvänkuuloista laulumelodiaa, mutta nyt on ainakin into päällä ja suunnittelen iloisesti moista etukäteen. Sävel on ihan kiva, joten ehkä sen päälle syntyy kiva laulumelodiakin.
Seuraavaksi varmaan alan hyräillä laulua sävelen päälle, katsoo sitten mitä syntyy. Ja sitten kun olen suht tyytyväinen, menen äänittämään vokaalit.

1 kommentti:

  1. Tuo on niin tuttua,että ideat tulevat,kun on sammuttanut valot.Tai kun on jossain,missä ei voi asiaa tallentaa heti.Joskus näkee unta jostain työstä.Mitä enemmän sitä muistelee se kuva haalenee.Onneksi jotain näistä asioista kääntyy konkreettisiksi myös jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista